Lovarda bemutatása

Lovardánk Tolna megyében, Pakstól 15 km-re helyezkedik el Györkönyben, nyugodt, csendes környezetben.
Elsődleges célunk, a gyermekek és felnőttek számára biztosítani természetes, meghitt környezetben a ló és a lovaglás örömeit. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy ló és lovas is egyaránt jól érezze magát, megteremtve kettőjük között társként a tökéletes összhangot. Ehhez szeretet, gondoskodás, elszántság, akaraterő és kitartás szükséges.
Korhatár nélkül fogadunk mindenkit! Nyugodt, jól kiképzett, barátságos lovak várják a lovagolni vágyókat.
Tereplovaglásra változatos tájon, nagy távolságok megtételére van lehetőség.
Az ideérkezőket szakképzett gyógypedagógus, lovasoktató és túravezető várja. A lovas feladatokat mindenkinek a saját képességeinek és céljainak megfelelően állítjuk össze.
Az udvar közepén álló impozáns fedett lovarda egész évben nyitva áll az érdeklődők előtt. Egyeztetett időpontban várjuk vendégeinket lovas oktatás, gyermek-lovagoltatás, póni lovagoltatás programokra.
Az emberi lélek mélyén él a vágy az állatok közelségére és ez különösen igaz a gyermekekre.
A lovaglásnak már önmagában is kiváló pszichológiai és ortopédiai hatása van. A ló mozgásának hatásai kedvezően hatnak az egészséges gyermekek és felnőttek fejlődésére is. A lóval való kapcsolat a természet tiszteletére, szeretetére is nevel.
Aki rászánja magát a lovaglásra, annak számolnia kell azzal, hogy a friss levegőn végzett mozgástól javul a közérzete, testi-lelki egyensúlya, nő az önbizalma, fejlődik izomzata és megtanulja összpontosítani figyelmét.
A lovak mozgása felhasználható még a helytelen testtartás korrekciójára, egyensúlyfejlesztésre, fizikai tréningre.

Várunk mindenkit szeretettel, akit érdekelnek a lovak és a természet.